Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж спини вагітним: плюси процедури і її протипоказання

Масаж спини вагітним: плюси процедури та її протипоказання

У період виношування малюка організм кожної жінки підлягає підвищеним навантаженням і стресу. Сюди можна віднести судоми м’язів, набряклість, а також болі в попереку. Виправити становище допоможе масаж спини вагітним. Але процедура дозволена не в усіх випадках. Щоб не зашкодити собі й дитині, майбутній мамі необхідно проконсультуватися з лікарем. Самостійне прийняття рішень неприпустиме.

Масаж спини вагітним допомагає зняти біль у попереку та позбутися м’язової напруги, посилити кровообіг і заспокоїти нервову систему. Але під час процедури треба враховувати емоційний стан жінки.

На відміну від стандартної процедури, масаж спини для вагітних має низку особливостей. Наприклад, заборонені різкі й сильні натискання, виключений вплив на живіт. У більшості випадків використовуються м’які погладжування, які стимулюють кровообіг, знімають застої. Вибір пози залежить від побажань майбутньої мами. Вона має зайняти те положення, у якому їй зручно.

Протипоказання до проведення масажу спини при вагітності

Проводити масаж попереку вагітним можна тільки з дозволу лікаря. При цьому фахівець має врахувати наявні протипоказання. Серед них:

При проведенні масажу мають бути зведені до мінімуму можливі ризики, інакше замість користі жінка отримає негативну реакцію організму. Це стосується будь-якого виду масажу: спини, ніг, шиї, комірної зони тощо.

При вагітності на ранніх термінах слід виключити масаж попереку, інакше можна спровокувати викидень. У другому та третьому триместрі можна масажувати проблемні ділянки, але займатися цим має фахівець. Професіонал знає, як домогтися ефекту без сильного тиску на шкіру та м’язи.

Ще один момент — використання олій при масажі спини під час вагітності. Будь-який компонент може викликати алергічну реакцію, тому до їхнього вибору треба підійти з обережністю.

Правила проведення масажу попереку вагітним

Знаючи, як робити масаж спини вагітним, можна домогтися позитивного ефекту за кілька сеансів. Але при цьому треба враховувати правила, щоб не збільшити проблему. Важливо дотримуватися таких вимог:

  1. Масаж спини при вагітності неприпустимий у першому триместрі.
  2. Слід з обережністю використовувати ефірні олії.
  3. Сеанси мають бути лімітовані (1—2 рази на тиждень щонайбільше півгодини).
  4. Чи можна вагітним робити масаж спини, вирішує тільки лікар.
  5. Масажувати проблемні ділянки має фахівець.
  6. Дозволений тільки ручний масаж без використання поясів, віброкилимків.

Що стосується ефірних олій, не всі корисні для майбутніх мам. Не рекомендуються ті, до складу яких входить лаванда, полин, м’ята або шавлія. Усунути набряки допоможуть олії на основі апельсина або герані. При виборі краще проконсультуватися з фахівцем. Він знає, чи дозволений масаж спини вагітним, які олії використовувати. Популярні суміші, які містять екстракти рожевого дерева, моркви, імбиру.