Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж трав’яними мішечками: що це таке ?

Один із різновидів тайського масажу — масаж мішечками з травами. Процедура корисна для всього тіла. Вона поєднує в собі безпосередньо масаж та ароматерапію, паралельно прогріваються біологічно активні точки, є деякі елементи йоги. Її можна робити в домашніх умовах або звернутися до фахівця. І якщо в першому випадку необхідно ретельно розібратися в особливостях процесу, то професіонал уже знає нюанси для досягнення позитивного результату.

Цей вид масажу вважається точковим. Проте при його виконанні використовуються не пальці або кисті рук, а спеціально призначені мішечки. Вони наповнені збором трав. Безпосередньо перед процедурою їх треба розігріти до певної температури.

Трави підбираються залежно від того, якого ефекту треба досягти. Мішечки використовуються тільки один раз. Якщо ви звертаєтеся до професіонала, заздалегідь оцінюється стан організму, ураховуються наявні захворювання. Це дозволить підібрати найкращий лікарський збір для процедури.

Масаж трав’яними мішечками: користь і протипоказання

При проведенні масажу трав’яними мішечками користь для організму є неоціненною. Процедура показана при нервових розладах, постійних стресах, станах на межі зривів. Під час масажу гарячими травами виділяються ефірні олії. Шкіра їх вбирає, вони сприяють розслабленню та заспокоєнню. Також відзначається позитивний вплив на:

Але процедура має протипоказання. Їх треба враховувати, щоб не погіршити стан. При масажі трав’яними мішечками протипоказання є такими:

За наявності згаданих вище проблем необхідно проконсультуватися з лікарем. Без його схвалення не рекомендовано робити масаж.

Техніка виконання масажу трав’яними мішечками

Техніка виконання масажу трав’яними мішечками включає не лише основну, але й підготовчу процедури. Тіло має бути повністю розслабленим. Перед процедурою (приблизно за півгодини) трав’яні мішечки розігріваються до певної температури. Порядок дій є таким:

Мішечки готуються на спеціальних водяних банях. Також можна використовувати пароварку. Методика проведення масажу полягає в тому, що вони струшуються в руках. При використанні гарячих мішечків здійснюється швидкий контакт зі шкірою, короткі рухи. Якщо їх охолодити, можна перейти до повільніших процедур.

Під час масажу спочатку обробляються кінцівки. Це дозволяє зняти напругу в м’язах. Потім професіонал переходить до спини, працюючи з кожною точкою. Останнім здійснюється масаж живота та грудей.

Трав’яні мішечки для масажу своїми руками: як обрати лікарський збір

Ви можете зробити трав’яні мішечки для масажу своїми руками. Для цього використовується натуральна тканина (льон або бавовна). До неї вміщується лікарський збір, після чого зав’язується вузлик. Він скручується таким чином, щоб у результаті вийшла ручка.

При виборі трав треба врахувати, які ефекти вони мають:

Також використовуються шавлія та розмарин, лаванда та м’ята, лайм та апельсин, материнка та листя евкаліпта. Не менш популярними є камфора та кориця, ефірні олії хвої та грейпфрута. У масажних салонах склад лікарського збору визначає професіонал. При самостійному виготовленні обирайте ті трави й ефірні олії, які є найкращими у вашому випадку.