Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Чи можна робити масаж у разі наявності грижі хребта

Більшість людей сьогодні незалежно від віку можуть страждати від міжхребетної грижі, яка розвивається переважно в поперековому відділі, проте можуть зустрічатися і грижі шийної та грудної ділянок. У будь-якому разі це захворювання негативно впливає на всі системи й органи людини. Часто пацієнти цікавляться, чи можна робити масаж при хребетній грижі. Зараз спробуємо розібратися.

Що ж таке грижа хребта? Це недуга, у результаті якої відбувається деформація та зміщення частин міжхребетного диска, що викликає обмеження рухливості й може призводити до інвалідності. Захворювання найчастіше проявляється після ускладнень остеохондрозу хребта або внаслідок його запущеної форми.

Відповідь на запитання, чи можна робити масаж при міжхребетній грижі, у більшості випадків буде позитивною. Проте проводити терапію масажування найкраще після усунення гострої симптоматики хвороби медикаментозним лікуванням і фізіотерапевтичними методиками.

При грижі хребта масаж не лише бажаний, але й необхідний. Це чудова можливість реабілітувати організм. Досвідчені фахівці СПА-центру Royal Thai Spa допоможуть поринути в чарівливу атмосферу процедур після попередньої консультації з доктором і вибору певного методу масажу.

Масаж при грижі хребта допоможе покращити кровообіг і наситити клітини та тканини організму корисними речовинами. Лікувальна процедура буде актуальною для людей, що ведуть пасивний і сидячий спосіб життя. Проводити масаж на грижу хребта в Royal Thai Spa як профілактику також буде доцільно.

Техніка масажу при грижі хребта

Безпомилково підібрана техніка масажу приведе до істотного зменшення больового синдрому та зняття м'язового напруження. Відчути ефективність пацієнт зможе вже через декілька сеансів.

Маніпуляції має виконувати досвідчений фахівець, який точно знає, як робити масаж при грижі хребта. У процесі проведення процедури пропрацьовуються м'язи для відновлення діапазону рухів, подовження м'язової тканини та збільшення кровообігу в цій ділянці.

Більшість людей вважають, що масаж міжхребетної грижі дозволить поставити на місце хребці, проте це помилкова думка. Абсолютне відновлення хребців неможливе, якщо була порушена їхня цілісність. Ефективний масаж при грижі в поєднанні з розтягуваннями хребта допоможе значно покращити загальний стан людини та зменшити або навіть усунути больовий синдром.

Розтягування хребта зумовлює утворення невеликого негативного тиску, під впливом якого відбувається втягування розірваної ланки в середину міжхребетного диска. У результаті цього нервові закінчення припиняють здавлюватися, і біль минає.

Міжхребетна грижа та масаж: особливості лікувального процесу

Масаж спини, грижа якої була виявлена відразу, матиме меншу кількість сеансів, ніж запущеної форми. Від цих чинників залежить тривалість курсу лікування та загальне самопочуття пацієнта.

Під час проведення процедури існують деякі особливості:

Масаж при грижі має приносити задоволення, а не навпаки. При виникненні хворобливих відчуттів процедуру слід припинити. Користь від проведення масажу можна побачити при правильно підібраній програмі лікування.

У разі наявності яких гриж протипоказаний масаж

Чи можна робити масаж при грижі? Звісно, проте, незважаючи на ефективність процедури, у деяких випадках масаж проводити не рекомендується. До протипоказань належать:

При проведенні процедури не можна використовувати жодні види силової техніки, усі дії проводяться акуратно й максимально легко.

Знаючи відповідь на запитання, чи можна робити масаж спини при грижі, після досягнення стійкого результату, покращення загального стану організму можна розпочинати профілактичні процедури, які пропонує бьюті-центр Royal Thai Spa. Серед них виділяють нову техніку приведення тіла до норми. Але про те, що таке вакуумно-роликовий масаж і як він позитивно впливає на проблеми, пов'язані з опорно-руховим апаратом, ви дізнаєтеся в іншій статті.