Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Що таке гіперкератоз шкіри обличчя у косметології

Гіперкератоз — це патологія, за якої спостерігається істотне потовщення рогового шару епідермісу. Шкірне захворювання досить поширене серед жінок і чоловіків. Варто звернути увагу на те, що гіперкератоз шкіри виникає на тлі частого тиску, тертя, впливу хімічних речовин. Також захворювання супроводжується наявністю іхтіозу, лишаю та інших хвороб.

Кератоз: основні різновиди

Правильно лікувати гіперкератоз можна, якщо знати, з яким видом захворювання зіткнулася людина. Якщо розглядати клінічні прояви, кератоз представлений такими видами:

В останньому випадку на тілі можуть утворюватися нарости, які зовні дуже нагадують бородавки.

Які існують ознаки гіперкератозу та причини його виникнення?

Ставлячи питання про те, що таке гіперкератоз, варто звернути увагу на основні ознаки, за якими його можна визначити в людини. Існують загальні ознаки:

  1. Гусяча шкіра, що супроводжується появою свербежу, характерна для фолікулярного кератозу.
  2. Бежеві або сіро-коричневі плями з ущільненнями утворюються за себорейної форми.
  3. Червоні плями, які візуально схожі на наждачний папір, з'являються за актинічного кератозу.
  4. Натоптні та мозолі вказують на формування підошовної форми, за якої спостерігається ущільнення шкіри не лише на стопах, але й між пальцями.

Якщо дивитися на головні причини, через які з'являється гіперкератоз шкіри обличчя та інших частин тіла, до них належать такі:

Кожна з перелічених вище причин може провокувати розвиток кератозу будь-якої форми.

Гіперкератоз: лікування та профілактика

Якщо в людини діагностували гіперкератоз обличчя, косметологія не завжди може розв'язати подібну проблему. Таке порушення можна купірувати за допомогою хіромасажу. Під час процедури майстер працює з лімфатичною, кровоносною та нервовою системою. Вона допомагає полегшити перебіг хвороби.

Тут важливо пам'ятати про те, що діагностувати гіперкератоз має лікар-дерматолог або косметолог. Для цього використовують декілька методів:

Додатково лікар може призначити здати загальний і біохімічний аналіз крові для встановлення точного діагнозу.

Лікування гіперкератозу шкіри обличчя відбувається індивідуально й тільки після визначення стадії та форми захворювання. За фолікулярного виду необхідно зробити все можливе, щоб косметологічний догляд і лікування були щадними. Не варто застосовувати пемзи та жорсткі скраби. Показані до використання пом'якшувальні мазі, у складі яких є фруктові та молочні кислоти. Такі препарати перешкоджатимуть діленню шкіри, створять ефект ліфтингу та сприятимуть швидкому процесу регенерації клітин шкіри. Якщо в людини діагностований гіперкератоз обличчя, догляд має підбиратися косметологом з урахуванням усіх особливостей пацієнта.