Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Як масаж голови сіллю допомагає відновити волосся?

Якщо після розчісування на щітці залишаються шматки воло с, терміново пора виправити ситуацію. Не поспішайте записуватися на нарощування - проблему потрібно вирішити зсередини. До випадання волосся може привести цілий ряд факторів. Основний - поганий стан шкіри.

Причини випадання волосся

Тьмяні і ламкі волосся, схильні до випадання - наслідок поганої циркуляції крові в шкірі голови. Такий стан спостерігається при недостатньому догляді або нестачі вітамінів, яка може бути обумовлена хворобою або вагітністю.

Усунути проблему просто. У більшості випадків допоможе нормалізація харчування та масажі зони голови. Це можна зробити самостійно. Для майбутніх мам потрібна консультація лікаря і спеціальний вакуумний масаж при вагітності для шийного відділу.

Масаж голови сіллю : очищення і поліпшення харчування шкіри

Техніка сольового масажу приносить подвійну користь . По-перше, вона працює як скраб , видаляючи ороговілі частинки шкіри . По-друге, дрібна морська сіль стимулює мікроциркуляцію крові в товщі дерми. 

Ефект процедури схожий на той результат, який дає букальний масаж обличчя : він запускає самовідновлення шкіри . Те ж саме відбувається і при скрабірованіе голови. Шкіра дратується, викликаючи прилив крові, покращуючи живлення волосяних цибулин. Крім того, частинки солі видаляють відмерлі клітини епітелію, полегшуючи доступ повітря до дерми, в результаті зростання волосся прискорюється.

Техніка виконання

Процедура масажу голови сіллю проста, вона не вимагає застосування спеціальних пристосувань і засобів. Все, що необхідно - м'який рушник, тепла вода і трохи солі. Для скрабування в домашніх умовах краще використовувати морську сіль, але підійде і звичайна кухонна дрібного помелу.

Важливо дотримуватися правильну послідовність дій:

  1. Добре намочіть чисте волосся. Видаліть зайву вологу, злегка промокнув рушником.
  2. Розподіліть по волосистої частини голови скрабірующее засіб тонким рівномірним шаром, приділяючи увагу області біля коріння. Але не масажуйте сіллю пасма по довжині.
  3. Пальцями обох рук виконайте легкі масажні рухи протягом декількох хвилин.
  4. Вимийте голову під теплою проточною водою.

Якщо вам здається, що процедура зробила волосся сухими, можна використовувати зволожуючий бальзам. Наступного разу треба буде робити масаж, приготувавши спеціальну отшелушивающую маску з живильним ефектом.

Засоби на основі солі

Залежно від типу шкіри голови корисними можуть бути різні маски . наприклад, 

для сухої - з яєчним жовтком або вершками, а для жирної - з кефіром.

Сіль дрібного помелу перемішують з обраним продуктом до консистенції густої сметани. Домашні засоби використовуються в якості звичайного скрабу або маски. В останньому випадку голову обертають поліетиленовою плівкою, а потім загортають махровим рушником. Через 20 хвилин ретельно промивають шкіру голови теплою водою.

Масаж голови сіллю - це прекрасний спосіб відновлення волосся. Проведення процедури щотижня вже через місяць дасть свої результати.