Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж ніг під час вагітності - релакс і зняття болю

Під час вагітності організм зазнає підвищених навантажень. Через порушення циркуляції крові застоюється рідина та з’являються набряки. Для позбавлення від цього рекомендується масаж ніг вагітним жінкам. Також він показаний для попередження розвитку варикозу.

Незважаючи на позитивний ефект, майбутні мами часто вагаються. Вони замислюються над тим, чи можна вагітним робити масаж ніг. Тут усе залежить від загального стану жінки, відсутності протипоказань. Перед процедурою краще проконсультуватися з лікарем, що спостерігає за перебігом вагітності. Він дасть певні рекомендації, щоб виключити шкоду для майбутньої мами та її дитини.

У більшості випадків масаж ніг під час вагітності — це порятунок для жінки. Процедура не лише зменшує набряклість і біль у суглобах, але й допомагає відновити душевну рівновагу, позбутися стресів. Після проведення масажу ніг для вагітних покращується кровообіг, усувається тяжкість у кінцівках, покращується настрій.

Масаж для ніг вагітним при втомі

Під час вагітності в багатьох жінок спостерігається втома, відчуття тяжкості або ниючий біль у ногах. Особливо в останньому триместрі, коли йде активне набирання ваги. На ранньому терміні причиною може стати варикозне розширення вен.

Щоб позбутися втоми, рекомендується виконувати такі вправи:

  1. Розслабте стопи й по черзі тягніть їх від себе та на себе, фіксуючи в кожному положенні від 3 до 5 секунд.
  2. Стисніть гомілку з обох боків долонями. Виконавши дію, акуратно зсувайте долоні.
  3. Натискаючими рухами промасажуйте литковий м’яз за напрямком згори вниз.

Роблячи масаж ніг при вагітності, ви не лише знімете втому. Вправи показані при порушеній терморегуляції кінцівок. Через звуження капілярів ноги часто переохолоджуються, а налагодити кровообіг допоможе спеціальне навантаження.

Стежте за своїм станом. Чи можна вагітним масаж ніг — питання суто індивідуальне. Якщо спостерігається негативна реакція організму (запаморочення, припливи жару, підвищення тиску), відмовтеся від процедури.

Чи можна робити масаж ніг вагітним: протипоказання для проведення процедури

Масаж при набряках ніг при вагітності — це можливість позбутися негативних проявів в організмі. Однак проведення процедури має бути узгоджене з лікарем. Це обумовлено наявністю активних точок на ступнях, і деякі з них не можна масажувати в період виношування дитини. Краще обійтися погладжуваннями руками й легкими розтираннями.

Розглядаючи питання про те, чи можна робити масаж ніг вагітним, треба відзначити протипоказання. До них належать:

Масаж стоп під час вагітності має бути максимально м’яким і щадним. При цьому треба прийняти зручну позу, що виключає навантаження на живіт. Але перш ніж проводити процедуру, обов’язково поцікавтеся у свого лікаря, чи можна вагітним робити антицелюлітний масаж ніг. Це стосується всіх видів процедури, включаючи роботу над спиною, руками, комірною зоною.