Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж при стресі та тривозі: як це працює?

Тривога, тривожні розлади, стрес — почуття, які відчувають останнім часом українці. Панацеї, здатної швидко усунути подібні проблеми, немає. Проте існують методи, за допомогою яких можна покращити самопочуття та зменшити рівень виділення кортизолу. Точковий масаж при стресі — чудове доповнення до основних методів лікування.

Погані новини, проблеми на роботі або в особистому житті, утома, безсоння — далеко не повний перелік причин і проявів стресу. Згідно з дослідженнями, 80 % усіх хвороб виникають саме через постійний стрес, тому ігнорувати подібний стан не варто.

Стресові ситуації погано впливають не лише на емоційний, але й на фізичний стан, викликаючи:

Коли людина відчуває тривожність, ендокринна система починає активно виділяти гормон стресу — кортизол. Це погіршує самопочуття людини, викликає психологічне та емоційне напруження, проблеми зі сном. Спалахи гніву призводять до погіршення стосунків із близькими та колегами, людина втрачає здатність повноцінно працювати та спілкуватися з оточенням, стає більш розсіяною, неуважною, швидко втомлюється.

Тривожні розлади здатні призвести до розвитку більш небезпечних психічних захворювань. Важливо приділяти увагу боротьбі з подібними проблемами, у тому числі використовувати такий метод, як масаж проти стресу. Якщо звертатися до професіоналів, наприклад, до мережі салонів Royal Thai Spa, подібні методи здатні зцілити не лише тіло, але й душу.

Як працює масаж для зняття стресу?

Ураховуючи той факт, що це відповідна реакція людського організму на безліч несприятливих чинників, головне завдання масажу від стресу — знижувати вироблення кортизолу. Уже науково доведено, що подібна терапія перешкоджає виробленню адреналіну та норепінефрину, паралельно підвищуючи генерацію дофаміну та серотоніну, так званих гормонів щастя. Останні врівноважують психічний стан, людина після сеансу точкового масажу від стресу стає продуктивнішою та уважнішою. Також подібні методи впливають на кількість ендорфінів, які розслабляють тіло.

Цей далеко не повний опис того, як масаж допомагає від стресу. Також подібні послуги сприятливо впливають на:

  1. Нервову систему. Якщо швидке масажування здатне привести до тонусу м'яза, триваліший глибокий тканинний масаж спрямований на боротьбу зі стресом. Якщо для вас важливий результат у вигляді релаксації та заспокоєння, варто записатися хоча б на годинний сеанс масажу при безсонні, стресах і неврозах, і краще, якщо він буде на все тіло.
  2. Фізичний стан. Стрес і масаж різним способом впливають на м'язове напруження. Перший сковує тіло, другий розслабляє. Тривожність проявляється і у фізичному плані — затиски шиї, напруження діафрагми. Професійний масажист швидко пропрацьовує проблемні зони, покращуючи кровообіг і відновлюючи рівень кисню, завдяки чому минають головні болі, безсоння та втома.
  3. Обмін речовин. У цьому сенсі масаж і стрес також діють по-різному. Кортизол впливає на метаболізм, прискорює вироблення глюкози, руйнує важливі для організму білки. Якісний сеанс у масажиста посилює обмін речовин і сприяє виробленню таких важливих білків, як гістамін і ацетилхолін. Останні відповідають за кровопостачання тканин та інші важливі фізіологічні процеси.
  4. Імунітет. Стресові ситуації погано впливають на захисну систему організму, відповідно, роблять організм слабкішим перед вірусами та бактеріями. Сеанс масажу підвищує кількість лімфоцитів у крові, а також знижує рівень цитокінів, через які розвиваються запальні процеси.

Таким чином, навіть один сеанс професійного масажу здатний кардинально вплинути на емоційний і фізичний стан людини. У комплексі з іншими методами терапії подібні послуги здатні стати досить ефективним інструментом боротьби зі стресом. При цьому важливо звертатися виключно до професіоналів, які знають, як правильно пропрацьовувати все тіло: від стоп до голови.