Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Чи можна робити масаж, коли болить спина

Останнім часом актуальним є масаж при болях у спині, людей цікавить його користь або шкода, умови проведення. Ця проблема поширена не лише в літніх людей, але і в молоді. Серед скарг, що часто зустрічаються, відзначаються біль у попереку та шийному відділі, що супроводжується головним болем, утомою, запамороченнями й іншими погіршеннями стану здоров'я. Переважна більшість людей не знають, чи можна робити масаж, якщо болить спина.

Причинами виникнення хворобливих відчуттів у спині можуть бути:

Заробити собі біль у спині можна дуже швидко. Сидячи за комп'ютером, лише за місяць можуть проявитися хворобливі стани, адже задіяно навантаження на одну й ту саму групу м'язів за повної відсутності фізичного навантаження. До того ж можна додати провокуючий чинник (стрес, переохолодження, сильне перевантаження тощо) — і патологія відразу дасть про себе знати. Масаж від болю в спині в такому разі стане ефективним способом нормалізації стану здоров'я людини.

Яким буває масаж при болю в спині

Масаж буває розслаблювальним і лікувальним. Особливу популярність здобули східні техніки масажу, що дозволяють комплексно впливати на організм.

Відповідь на запитання: «Чи можна робити масаж при болях у спині?» очевидна, оскільки досвідчені масажисти бьюті-центру Royal Thai Spa допоможуть поринути в чарівливу атмосферу СПА-процедур. Масажування тіла сприяє позбавленню від зайвого стресу, скутості, утоми й важкості.

Розслаблювальний масаж для хворої спини допомагає усунути м'язові спазми. Лікувальна процедура впливає і на опорно-руховий апарат. Проте будь-яку маніпуляцію треба довіряти тільки кваліфікованому фахівцеві.

Види лікувального масажу

Масаж, коли болить спина, — найкраща допомога для покращення самопочуття. Серед різноманітності процедур виділяють такі види лікувального масажування тіла:

Масаж спини при болях — це не лікування, а тільки низка процедур, спрямованих на зменшення больових відчуттів за різних патологій поперекового відділу. Щоб раз і назавжди забути про біль, потрібен комплексний підхід.

Масаж проти болю в спині: коли треба проводити процедуру

Масаж від болю в спині чинить механічну дію на ряд м'язів, тим самим допомагаючи зняти больовий синдром. Завдяки процедурам відзначається загальне покращення самопочуття, підвищення працездатності, зняття надмірного тонусу з м'язово-зв'язкового корсета хребта, вироблення біологічно активних речовин, гормонів тканин, прискорення процесів обміну речовин. У результаті ви отримуєте не лише менш уразливий хребет, але й правильну та красиву поставу.

Якщо ви спостерігаєте біль у ділянці хребта, почуття скутості в спині, постійну втому й апатію — це явні показання для масажу хворої спини. Не зволікайте, відразу записуйтеся до фахівця. Привітний персонал Royal Thai Spa підбере найзручніший час для процедур.

Масаж, якщо болить спина, — відмінна профілактика проти больового синдрому. Він також потрібен під час післяопераційного й посттравматичного відновлення.

Особливо допоможе полегшити біль у попереку масаж при остеохондрозі хребта, за якого чиниться безпосередній вплив на сухожилля, м'які тканини поперекового, шийного відділів, що приводить до покращення кровообігу, зняття болю, зміцнення м'язового корсета тощо.

Масаж, щоб не хворіла спина, — це неінвазивний спосіб полегшення больового синдрому без побічних ефектів. Крім того, за допомогою масажування спеціальним апаратом можна не лише дати лад усьому організму, але й досягти красивих, підтягнутих форм. Але про те, що таке вакуумно-роликовий масаж, ми розповімо в іншій статті.