Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж живота при вагітності

Масажний салон Royal Thai SPA пропонує різні види процедур для вагітних. Важливі факти про масаж ніг вагітним є в однойменному матеріалі. Тема цієї статті — масаж животика для майбутньої мами. Можна або не можна робити, як проводити, позитивна дія і протипоказання до сеансів — усе описано нижче.

Масаж живота вагітним: бути або не бути

Жінки при надії часто погладжують живіт. Легкі, дбайливі рухи дарують приємні відчуття, заспокоюють, розслабляють. Як бути з повноцінним масажним сеансом?

Перш ніж вирушати на масаж живота при вагітності, зробіть таке:

  1. Відвідайте лікаря, отримайте дозвіл на масаж, уважно вислухайте рекомендації.
  2. Підберіть салон із гарною репутацією, переконайтеся, що така послуга практикується не перший день, а її роблять сертифіковані майстри.
  3. У процесі проведення масажу прислухайтеся до себе — чи комфортно вам поряд із масажистом, чи влаштовує обстановка, атмосфера, як себе почуваєте. Якщо щось іде не так, безпечніше припинити масаж живота.

Коректно проведена процедура виключає незручне положення клієнтки, проводиться м’яко, дбайливо, без тиску, підвищеної інтенсивності. Використовуються спеціальні олії для м’якого ковзання по шкірі.

Позитивний ефект масажу живота для вагітних, обмеження

Ураховуйте термін вагітності при поході на сеанс. На дуже ранньому масаж небажаний — плід тендітний. Останній триместр також потребує уваги — чим ближче до пологів, тим важливіша обережність. У списку протипоказань масажу живота вагітним:

У ділянці живота корисно робити масаж, щоб розслабити м’язи, зняти затиски, посилити відтік лімфи, активізувати кровотік. Масаж у зоні животика під час вагітності знижує вироблення гормонів стресу, посилює кількість дофаміну, підвищує настрій, покращує якість сну, усуває можливі больові відчуття. Перед пологами процедура заспокоїть, полегшить перейми.

Більше цікавого дізнавайтеся в матеріалі «Масаж обличчя при вагітності» — рекомендації, техніка, протипоказання.