Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Медовий масаж обличчя: користь використання, особливості виконання, протипоказання

Для цієї процедури підійде рідкий мед, який необхідно попередньо розігріти на водяній бані до температури 37 ° С. Засіб готується так для максимально комфортного застосування. Кристалізований мед не підійде, він буде дряпати ніжну шкіру.

Щоб масаж обличчя медом вдався, потрібно правильно нанести засіб і підготувати шкіру, і тільки потім проводити сеанс підтримки краси. Перед нанесенням продукту на обличчя треба вмитися теплою водою і витерти шкіру паперовим рушником. Приберіть волосся від особи за допомогою пов'язки або косинки. А після цього можна приступати безпосередньо до процедури :

  1. Легкими круговими рухами тильною стороною долоні рухайтеся від середини до країв.
  2. Постукуючими рухами пальців простимулює все обличчя від чола до підборіддя, це необхідні підготовчі маніпуляції.
  3. На розігріту суху і чисту шкіру нанесіть мед тонким шаром. Зробити це можна за допомогою пензлика або легкими плавними рухами пальців.
  4. Залиште засіб на обличчі на 5-10 хвилин. За цей час шкіра вбере необхідне для відновлення кількість меду. 

Правильна техніка масажу медом особи

Поки мед вбирався, ви трохи відпочили, насолодилися приємним ароматом. Тепер влаштуйтеся зручніше в кріслі або на дивані й приступайте безпосередньо до масажу. Ви можете його робити самі або попросити когось із близьких. Кожну зону особи необхідно опрацьовувати окремо. Діяти потрібно в такий спосіб: 

  1. Починаємо з підборіддя: подушечками вказівного, середнього і безіменного пальців обох рук злегка натискаємо (дискомфорту або больових відчуттів бути не повинно), утримуємо кілька секунд і обережно прибираємо від імені. У цей момент під тиском пальців створюється своєрідний вакуум, який витягує з пор сальні пробки й чорні точки. Одночасно шкіра наповнюється киснем.
  2. За аналогією працюємо з носо-губної зоною.
  3. Опрацьовуємо щоки.
  4. Приділяємо увагу лобової частини.

На пальцях в процесі масажу з'явитися білий наліт, його необхідно змити теплою водою і чистими сухими пальцями можна продовжувати робити косметичну процедуру. Робіть перерву за 3 хвилини та повторіть масаж обличчя ще 3-4 рази. Після завершення змийте залишки маски теплою водою. Потім пройдіться кубиком льоду по обличчю для тонізації шкіри й закриття пір, після нанесіть трохи зволожуючого крему.

Для досягнення максимального результату необхідно зробити 10-денний курс. Для нормальної шкіри таку процедуру слід повторювати не більше двох разів в тиждень, для жирної - рідше. Ефект після завершення курсу зберігається на пів року. Найкраще використовувати мед, який продають в сотах, в ньому міститься більше висока концентрація корисних речовин і мінералів, а також нема потреби в його додатковому підігріві. 

Протипоказання до виконання масажу медом

Перед процедурою необхідно зробити тест на алергію, для цього необхідно нанести невелику кількість меду на зап'ястя. Якщо по закінченню пів години на руці не буде почервоніння, свербіння та інших подразнень, сміливо робіть маску.

Наскільки б не був би хороший мед, крім алергічної реакції є ряд протипоказань для його використання в косметологічних цілях:

А показанням до проведення масажу виступає особисте бажання людина. Цей вид процедури, особливо в поєднанні з букальним масажем особи, дозволить домогтися гарних результатів, подбати про загальну користь для організму і позитивно змінити стан шкіри вашого обличчя.