Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Міостимуляція тіла — швидкий шлях до здоров'я

Зараз міостимуляція для тіла стає однією з популярних медичних процедур. Її використовують не лише для краси, але й для покращення м'язового тонусу.

Міостимуляція — це вплив на м'язову тканину імпульсами електричного струму. Для цього застосовуються спеціальні прилади — міостимулятори. Вони здатні генерувати електроімпульси, які стимулюють скорочення м'язових волокон. Річ у тому, що імпульсний метод впливу має максимальну схожість із проходженням сигналів, що посилаються нервовою системою. Такий підхід робить стимуляцію більш природним способом досягти бажаних результатів.

Під дією електричного струму відбувається скорочення м'язів, при цьому до них активно надходять поживні речовини. Проте це не означає, що методика повністю замінює звичайні фізичні вправи.

Чим корисна міостимуляція

Спочатку цей метод розроблявся скоріше з медичною метою, ніж для оснащення процедурних кабінетів у салонах краси. Першочергова мета міостимуляції м'язів — підвищення тонусу при їх послабленні, в'ялості, паралічах і млявості. Після проходження низки процедур досягається часткове відновлення працездатності, наприклад, після тривалих захворювань, що супроводжуються зниженою фізичною активністю або повною її відсутністю.

Із розвитком косметології ефект міостимуляції знайшов застосування і для відновлення естетики тіла. Регулярна міостимуляція довела ефективність в очищенні м'язової тканини від токсинів із подальшим насиченням поживними речовинами, киснем. У результаті досягається збільшення еластичності шкіри, вона набуває здорової структури та кольору. Покращується здатність організму до регенерації. М'язи втрачають надмірний жир, що скупчується у вигляді відкладень. Таким чином, очевидно, що міостимуляція для схуднення дозволить ефективно боротися із целюлітом.

Показання для електроміостимуляції

Крім власне укріплення мускулатури й нарощування додаткової м'язової маси, масаж із міостимуляцією показує позитивний результат при лікуванні різних захворювань:

Часто процедуру призначають за необхідності зміцнити м'язовий корсет спини. Міостимуляція обличчя та тіла дозволяє усунути набряклість, покращити кровообіг і відтік лімфи. Також її можна застосовувати для усунення таких симптомів:

Як проводиться процедура міостимуляції

Що таке міостимуляція тіла? На ділянку, що потребує пропрацювання, установлюється апарат-міостимулятор з електродами. Заздалегідь шкіру очищують, далі наносять спеціальний електропровідний гель. На тілі пацієнта розміщують електроди, виходячи з того, якого ефекту потрібно досягти — косметологічного або терапевтичного. Їх закріплюють за допомогою особливих еластичних ременів.

Далі обирають відповідну програму та подають струм. Середня тривалість процедури зазвичай становить 15 хвилин. Можливі хворобливі відчуття, особливо на першому сеансі.

Після закінчення процедури електроди знімають, гель змивають.

Скільки потрібно процедур міостимуляції

Стандартний курс лікування передбачає проходження щонайменше 10 процедур, після чого роблять перерву тривалістю близько 6 місяців. Проміжок між сеансами обирають таким чином, щоб м'язи встигали відновлюватися після навантаження. Зазвичай це 2—3 дні.

Ефективність міостимуляції залежить не лише від того, як часто робити процедуру. Чималу роль відіграє і тип використовуваного устаткування. Міостимуляція від целюліту може проводитися і в домашніх умовах, для чого доцільно придбати недорого прилад побутового класу. Більш потужне та професійне устаткування застосовують для повноцінної міостимуляції тіла — це найкращий вибір, якщо необхідно досягти швидшого результату корекції фігури.

Якими є протипоказання для міостимуляції? Ця процедура може завдати шкоди тільки в разі використання несертифікованого устаткування фахівцями, що не мають достатньої кваліфікації. Найчастіші причини завдання шкоди:

Існує і низка протипоказань:

Якщо ви вирішили самостійно займатися електростимулюючим масажем, рекомендуємо заздалегідь проконсультуватися з фахівцями, щоб мати повну впевненість у безпеці проходження процедур. Подібну методику лікування чудово доповнює міофасціальний масаж. Як часто можна робити міофасціальний масаж тіла? У середньому для досягнення ефекту достатньо курсу з 10 процедур.