Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Чи корисний масаж для зниження тиску

Більшість людей сьогодні страждають на таке поширене захворювання серцево-судинної системи, як гіпертонія. Хвороба проявляється підвищенням артеріального тиску до 130 мм рт. ст. і більше. Серед причин, які можуть підвищувати АТ, виділяють стреси, шкідливі звички, зайву вагу, наявність супутніх хвороб тощо. Гіпертоніки часто цікавляться, чи можна робити масаж при підвищеному тиску або, наприклад, відвідувати сауну при гіпертонії.

Гіпертонічні прояви в основному лікують медикаментозно, проте разом із цим ефективною складовою комплексної терапії є масаж від підвищеного тиску. Процедура має розслаблювальну й заспокійливу дію, унаслідок чого тиск починає знижуватися. Крім того, за допомогою масажу можна не лише знизити тиск, але й зміцнити організм.

Масаж при високому тиску: користь і протипоказання

Чим небезпечне захворювання? Гіпертонічна хвороба підступна і в більшості випадків має безсимптомний перебіг. До групи ризику найчастіше потрапляють люди з малорухомим способом життя, переважно люди старшого віку. Проте трапляється, що гіпертонія розвивається в дітей і підлітків.

Основні симптоми хвороби:

частий головний біль і запаморочення;

відчуття слабкості;

потемніння в очах;

гіпергідроз;

аритмія;

підвищене кровонаповнення (почервоніння шкіри на обличчі);

шум у вухах та ін.

Масаж при тиску — найкраща допомога на перших етапах гіпертонії, який допомагає запобігти розвитку серйозних ускладнень. Також у лікуванні захворювання важливий правильний підхід: поєднання роботи й відпочинку, заняття спортом, дієта, самомассаж і, звичайно ж, масаж для зниження тиску.

У кожній методиці є і свої протипоказання. Так, масаж при підвищеному тиску в жодному разі не можна робити за наявності гіпертонічного кризу, онкології, активної форми туберкульозу, венеричних захворювань. На 3-й стадії гіпертонії відповідь на питання, чи можна робити масаж при високому тиску, буде негативною.

Масаж і підвищений тиск: техніка виконання

Як знизити тиск масажем, знає тільки досвідчений фахівець. У процесі проведення процедури масажист знаходить індивідуальний підхід до кожної людини, оскільки пацієнт, який прийшов на масаж для зняття тиску та покращення свого стану в цілому, може перебувати у стресі, бути роздратованим навіть через слабкі дотики.

Перед початком сеансу масажу від високого тиску насамперед необхідно виміряти його, оскільки від цього залежатиме час проведення процедури, яка поділяється на такі типи:

Масаж від тиску комірної зони. Сеанс розпочинається з погладжувань. Важливо знати, що цю частину тіла фахівець має масажувати в декілька разів ніжніше, ніж інші.

Паравертебральне масажування, за якого пропрацьовується зона вздовж хребта.

Масаж у ділянці надпліч.

Поняття тиск і масаж делікатне, адже тільки в разі правильної та регулярної точкової процедури можна запобігти гіпертонії та зменшити її прояв. У процесі акупресури масажист пальцями впливає на певні біоактивні точки.

У кожному з випадків буде досягнений позитивний масажний ефект. Процедура покликана стимулювати нервові закінчення, що перебувають у шкірних покривах, і передавати імпульси на рефлексогенні зони, що в результаті приводить до зниження артеріального тиску.