Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Особливості використання лимфодренажного масажу при варикозі

Чи варто робити лімфодренажний масаж нижніх кінцівок при варикозі? Відповідь почнемо з того, що ця маніпуляція сприяє прискоренню руху лімфи у всьому організмі. Завдяки чому з тіла набагато швидше виводяться шкідливі речовини, а також спадають набряки.

Виконувати подібний вид масажу при варикозі можна, так як крім прискорення лімфи він допомагає:

Допомога даного масажу при варикозі складно переоцінити. Крім того, він сприяє боротьбі з іншими проблемами організму.

Коли варто проводити лімфодренажний масаж?

Призначається ця процедура фахівцями при наступних проблемах :

Перед тим як направити людину з варикозним розширенням вен на лімфодренажний масаж, потрібно виконати особливе умова . Воно полягає в тому, що необхідно відвідати лікаря, який вивчить історію захворювання хворого , адже існують випадки, коли такий масаж може і нашкодити.

Протипоказання до використання лимфодренажного масажу

Категорично заборонено виконають ь цю процедуру пацієнтам , у яких є такі проблеми зі здоров'ям:

Незважаючи на те, що користь від лимфодренажного масажу при варикозі ніг є, виконувати його в перерахованих вище випадках не можна. Крім цього, не рекомендується здійснювати його при вагітності і в процесі грудного вигодовування.

Різновиди лимфодренажного масажу

Розглядаючи техніки лікування варикозу з п омощь лимфодренажного масажу, варто звернути увагу на те, що він буває ручним і апаратним . Найбільш простим є перший варіант, так як фахівці за допомогою виконання певних рухів розганяють лімфу по всьому організму. Апаратний лімфодренажний масаж підрозділяється на такі види:

Тому, здійснюючи вибір лимфодренажного масажу при варикозі , необхідно проконсультуватися з лікарем. Особливо це стосується жінок в період виношування дитини, для яких такий вид процедур знаходиться під забороною. Альтернативним рішенням стане вакуумний масаж при вагітності . Він буде теж ефективним, допоможе позбутися від варикозу або зменшить його прояв, а також допоможе в боротьбі з набряками.