Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж обличчя під час вагітності

В одній із тем ми обговорили вигоди, нюанси масажу шиї при вагітності. А чи можна практикувати лицьові масажні процедури, коли жінка при надії? Якщо так, у чому користь? Чи є в методики протипоказання? Обговоримо все по черзі.

Чи можна робити масаж обличчя при вагітності

Майбутніх мам нерідко лякають небезпеками масажів — і абсолютно даремно. Ризик дуже перебільшений. Проведення косметичних, оздоровчих практик вагітним дозволений, але з більшою акуратністю та меншою інтенсивністю. Масаж обличчя при вагітності не протипоказаний, як і діяння на шию, ноги, живіт. Про останній розповість тема «Масаж живота вагітним». Матусям дозволений навіть антицелюлітний масаж (проводиться руками, із мінімальним навантаженням).

Перед походом до салону поставте питання своєму лікареві. Він порадить відмовитися від візиту в таких ситуаціях:

Ураховується триместр вагітності. На дуже ранньому, пізньому термінах краще відкласти похід до масажиста. В інших випадках відповідь на питання, чи можна робити масаж обличчя при вагітності, буде позитивною.

Позитивні ефекти масажу обличчя

Завдання процедури масажу ніг або, скажімо, спини — розслабити, активізувати кровотік, зняти набряклість, розім’яти м’язи та ін. Масажування обличчя більше спрямоване на підтримання краси. Особливості цього виду масажу:

  1. Діє на м’язи зовні, усередині.
  2. Впливає на кровообіг, лімфотік.
  3. Рухи мають бути акуратними, не завдавати дискомфорту.
  4. Підтягує шкіру, освіжає, омолоджує.
  5. Покращує колір обличчя, шкіра стає чистішою, зморшки розгладжуються.

Є різні види масажування — стандартне, скульптурне, букальне. Перші два дозволені вагітним — не завдають больових відчуттів, чергуючи м’які погладжування та інтенсивні натискання. Букальний масаж спрямований на омолоджування низу обличчя, проводиться долонями в рукавичках, діяння йде через рот. Досить дискомфортний, вагітним бажано його не практикувати. Більше про сеанси краси читайте в матеріалі «СПА для жінок».