Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж при болях у спині: техніка та поради

Масаж — це не лише спосіб релаксації та відпочинку, але й один з ефективних методів боротьби зі стресовими ситуаціями та болем у різних частинах тіла. Сьогодні люди все більше часу проводять із гаджетами, мало рухаються. Як наслідок з'являються часті фізичні затиски та болі в спині. Боротися з подібними проблемами треба комплексно, при цьому все частіше доводить свою ефективність точковий масаж при болі в спині.

Спина може боліти з багатьох причин, починаючи від перенапруження м'яза та закінчуючи затисканням нервових закінчень спинного мозку. Якщо біль злокалізований у м'язах і не різкий — це, імовірно, просто втома. Зазвичай подібне відбувається через тривалу малорухому роботу або сидіння в незручній позі, а також при порушенні постави. Різкі болі, що поширюються в зоні попереку та на кінцівці, найчастіше пов'язані з проблемами нервових закінчень у спинному мозку.

Причини болю в спині

Болісні відчуття в спині найчастіше виникають із таких причин:

  1. Неправильна постава. Часто з такою проблемою стикаються офісні працівники, які багато часу проводять перед комп'ютером. Хребет велику частину часу перебуває в зігнутому положенні, через що відбувається надмірне розтягування та напруження м'язів. Відповідно, усе частіше доводиться цікавитися такими послугами, як масаж спини від болю.
  2. Спортивні тренування, які за навантаженням не відповідають можливостям організму. Як наслідок виникають травми та розтягнення. Якщо подібне відбулося, варто записатися на сеанс масажу при болях у спині.
  3. Грижі міжхребетного диска, артрит, радикуліт.
  4. Різкі неправильні рухи.

Біль буває різкий або хронічний, специфічний і неспецифічний. Болісні відчуття ніколи не варто ігнорувати, оскільки вони здатні швидко перетворитися на хронічні болі. Якщо вони тривають понад три місяці, то можуть призвести до поганих наслідків:

Подібні проблеми позбавляють нормального життя, і навіть звичайні справи починають здаватися нездійсненними. Деякою мірою розв'язати проблему може курс масажу від болю в спині. Він допоможе легко та швидко повернути м'язам тонус та усунути болісні відчуття. Головне — звертатися до професіоналів, які точно знають, чи можна робити масаж при болях у спині в конкретному випадку та яку техніку застосувати. Гарний приклад — професійні масажисти мережі салонів Royal Thai Spa.

Як масаж допомагає при болі в спині?

Багато хто часто цікавиться, як робити масаж при болі в спині в домашніх умовах. Але тільки лікувальний масаж, виконаний досвідченим фахівцем, здатний повністю усунути больові відчуття, розслабити напружені м'язи, покращити кровообіг і прибрати набряки. Подібні процедури розслабляють тіло, чудово впливають на здоров'я м'язів, суглобів і сухожиль, зміцнюючи м'язовий корсет навколо хребта.

Масаж спини справляється з багатьма завданнями:

Користь подібних процедур також полягає в зменшенні стресу та покращенні настрою завдяки виділенню гормонів радості. Масажування спини сприяє зниженню тривожності, стимулює роботу лімфатичної системи, зміцнює імунітет.

Цікавитися питанням, як зробити масаж при болі в спині, можна і з профілактичною метою. Якщо регулярно відвідувати масажний кабінет, можна підтримувати здоров'я спини та попереку. Це особливо важливо, якщо йдеться про сидячу роботу з мінімальною фізичною активністю.

Який масаж робити при болях у спині?

Обрати, який масаж від болю в спині підійде людині, допомагає масажист. Перед початком важливо попереджати про хронічні захворювання, патології хребта, прийом медикаментів. На підставі такої інформації масажист пропонує конкретний вид процедури та розраховує тривалість курсу.

Залежно від різновиду болю в спині можуть призначатися такі масажі:

У кожного різновиду масажу є своя техніка виконання. Найпопулярніші на сьогодні:

  1. Ручна.
  2. Тайський масаж.
  3. Токсен.
  4. Гуаша.
  5. Сабай.
  6. Стоун-терапія та ін.

Перш ніж вибрати техніку, треба проконсультуватися з фахівцем, уточнити, чи можна робити масаж при болях у спині того або іншого характеру. Мережа салонів Royal Thai Spa надає подібні послуги та може порекомендувати техніку. Сеанс може проводитися для всієї спини чи тільки попереку або іншої проблемної зони. Найчастіше це шийно-комірна зона, грудний і попереково-крижовий відділ. Масажисти працюють руками або з використанням масажерів.