Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Сауна для схуднення: міф або реальність

Схуднення — величезне й бажане прагнення більшості представниць прекрасної статі, але деякі чоловіки теж ставлять собі за мету скинути зайву вагу. Для досягнення та збереження балансу важливий комплексний підхід, який полягає у фізичних вправах, правильному харчуванні й відвідуванні лазні. Схуднення в сауні — це реально? Так, адже звичайне розслаблення завдяки зміні температур може швидше допомогти позбутися зайвих кілограмів, ніж виснажливі тренування в спортзалах.

Чи можна схуднути за допомогою сауни? За правилами терморегуляції організм людини порівнюють із буржуйкою, де відбувається процес спалювання калорій, отриманих із їжі, при цьому тіло виділяє тепло в довкілля з нижчою температурою. У парилці температурні показники дуже високі, що сприяє додатковому прогріванню тіла. Таким чином, відбувається запуск механізму потовиділення.

Сауна: користь для схуднення

Парна завдає великого стресу організму, який примушує вмикати режим власного охолодження. Це приводить до інтенсивної роботи всіх органів, посилення гемодинаміки. Відбувається потовиділення, яке виводить шкідливі речовини через пори, і таким чином шкіра очищується. Організм починає працювати на повну силу, спалюючи калорії.

Сауна при схудненні — це один із чудових способів тривало й ефективно підтримувати організм у тонусі, адже популярні експрес-дієти дають короткотривалий результат. Більшість дієтологів і спортсменів включають процедуру до своїх програм, а це вже привід замислитися про те, чи можна схуднути в сауні. За відгуками одне відвідування лазні може допомогти спалити до 2 кг ваги. Звісно, це буде вода, але разом із нею з організму виходять і солі, які затримують рідину в організмі, тобто заважають нормальному схудненню.

Проте перш ніж планувати схуднути в сауні, треба заздалегідь проконсультуватися з лікарем. Так, за наявності певного роду захворювань та інших особливостей організму парну відвідувати не можна. Наприклад, сауна при гіпертонії не рекомендується на пізніх стадіях її прояву.

Як правильно паритися в сауні, щоб схуднути

Сьогодні СПА-центри краси пропонують достатню кількість різновидів лазень: сухі, вологі, інфрачервоні. Усі вони відрізняються одна від одної принципами роботи, але однаково впливають на організм. Отже, що робити в сауні, щоб схуднути:

регулярно відвідувати, щоб не давати організму розслаблятися;

не зловживати часом перебування в парилці й давати організму перерви на відпочинок;

пити достатню кількість негазованої рідини, виключити алкогольні напої;

уживати їжу за декілька годин до процедури;

дотримуватися контрасту температур;

доповнити процедуру масажем.

Тепер кожен, хто бажає привести себе у форму, знатиме, як паритися в сауні, щоб схуднути. За відсутності протипоказань походи до лазні можна зробити здоровою звичкою. Ви не лише знатимете, як швидко схуднути в сауні, але й помітите покращення стану шкірних покривів, підвищите імунітет.

Худнемо в сауні та приносимо користь організму

Серед основних переваг лазні, окрім схуднення, виділяють:

комфортний відпочинок;

посилення гемодинаміки;

активізацію імунної системи;

видалення токсинів і шкідливих речовин.

Проводити надто багато часу в парилці для схуднення категорично заборонено, інакше може статися обезводнення, і процедура тільки зашкодить здоров'ю. За одне відвідування краще перебувати в сауні не більше ніж 20 хвилин.