Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Чи допоможе вакуумний масаж впоратися з целюлітом під час вагітності?

Найважливіший період у житті кожної жінки - виношування дитини. На це витрачається стільки моральних і фізичних сил, що, здається, відпочити не вийде вже ніколи. Пригнічений емоційний стан робить ситуацію тільки гірше: через гормонального зсуву і природних змін фігури жінки відчувають себе пригніченими. Целюліт і набряки погіршують ситуацію. Не потрібно впадати у відчай, баночний масаж при вагітності повинен вирішити цю проблему.

Для здоров'я малюка дуже важливий настрій і самопочуття матері, тому їй не можна сумувати. Саме час зайнятися процедурами краси.

Баночний масаж при вагітності - турбота про тілі або загроза здоров'ю? 

Думки лікарів про доречність процедури для майбутніх матерів розходяться. Одні вважають, що це корисно, ставлення інших до виконання подібних дій різко негативне. Деякі фахівці стверджують, що робити баночний масаж від целюліту при вагітності безглуздо, тому що причина появи «апельсинової кірки» гормональна. Сенсу намагатися що-небудь робити, перш ніж народиться дитина, немає. З часом рівень естрогену поступово повернеться в норму. Жінці буде легше скинути набраний вага і позбутися від неестетично жирового прошарку. На користь цього аргументу говорять труднощі, з якими стикаються лікарі -масажист і їх клієнтки.

Принцип дії банок

Маленькі скляні, пластикові або силіконові судини, використовувані для масажу, працюють за принципом присоски. Вони впливають не тільки на шкіру , але і на глибокий шар жирової клітковини, створюють негативний тиск і провокують приплив крові і лімфи до оброблюваного місцем.

Труднощі виконання

Целюлітні відкладення переважно утворюються на сідницях і стегнах. Рідше їх можна побачити на животі , боках і ногах . Антицелюлітний баночний масаж вимагає безперешкодного доступу до масажованої частини тіла, тому виконати його в самих проблемних зонах вагітної дівчини (на сідницях і животі ) свідомо не вийде. Жінка не зможе лягти так, щоб не заподіяти собі або плоду дискомфорт. І це не єдиний нюанс, який робить процедуру неможливою.

Вакуумний масаж при вагітності протипоказаний ще й тому, що він відноситься до ритмічним методикам. Спокійні рухи, що розтирають і ефект присоски сприяють прискоренню струму лімфи і крові. Зазвичай це корисно, але під час вагітності може спровокувати утворення петехий і гематом.

Виконуємо масаж в домашніх умовах

Незважаючи на недоліки методики, вона залишається популярною. Багато в чому це відбувається завдяки доступності і легкості виконання. Процедура, яка проводиться вдома є щадить, тому що для створення вакуумного ефекту використовуються силіконові або гумові банки. Виробники допускають застосування таких масажних ємностей навіть для ліфтингу обличчя. Тому на ранніх термінах цілком можна обережно пропрацювати стегна, правда, може знадобитися допомога близьких. Якщо лікар, який стежить за здоров'ям вагітної дівчини, схвалить вакуумний масаж, то таку процедуру проводять удома при дотриманні наступних правил :

  1. Перед початком впливу банок потрібно розігріти шкіру , злегка розтерши її, а потім нанести спеціальне масажне масло, якщо на нього немає алергії.
  2. Рухи виконуються від низу до верху. Область стегон можна обробляти круговими або прямими плавними рухами.
  3. На опрацювання кожної зони відводиться в 3-4 хвилини. Банку не повинна залишатися на одному місці довше трьох секунд, інакше це спровокує розрив капілярів.

Протипоказання

Вакуумний масаж при вагітності не виконується в третьому, а іноді і в другому триместрах. Серйозним протипоказанням є наявність варикозного запалення вен. Ця патологія часто дає про себе знати саме під час вагітності. Для її лікування використовують спеціальні техніки. Наприклад, лімфодренажний масаж при варикозі здатний полегшити тягар в ногах і зняти набряки.

Лікарі забороняють деяким жінкам проводити такий вид процедур, як баночний масаж. На це є свої причини, не варто впадати у відчай. Після пологів ще буде час все надолужити. А поки краще приділити увагу іншим зонам. Спробуйте масаж голови сіллю або інші СПА-процедури для обличчя та волосся.