Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Послуга антицелюлітного масажу майбутнім мамам від салону Royal Thai Spa

Про масаж ніг вагітним розповідаємо детально в однойменній темі: техніка, особливості, переваги регулярної процедури. Сьогодні розглянемо, чи можна робити антицелюлітний масаж вагітним.

Столичний масажний салон РОЙАЛ ТАЙ СПА пропонує цю процедуру клієнткам при надії. Читайте, як правильно проводити сеанс, що варто уточнити жінці перед записом, у яких випадках краще відмовитися від масажу. Нижче даємо відповіді на ключові питання.

Чи можна вагітним робити антицелюлітний масаж ніг

Носячи під серцем дитину, жінки менше часу приділяють активному спорту, догляду за тілом, уживають більше солодощів. Змінюється гормональний фон, підвищується рівень естрогену, прогестерону і, як наслідок, з’являється целюліт. Навіть стрункі пані можуть помітити апельсинову кірочку. Як бути? Почекати пологів, відновитися, а потім повернути форму? Є інший спосіб — антицелюлітний масаж під час вагітності.

У списках протипоказань до масажу пункт «вагітність» іде з уточненням «необхідний дозвіл лікаря». Деякі доктори впевнені в тому, що сенсу в боротьбі за гладеньку шкіру у вагітних немає. Краще відкласти красу на потім — усунути жирові горбики при підвищеному естрогені не вийде. Масажисти-професіонали іншої думки — вони вважають, що антицелюлітний догляд для проблемних зон потрібен, але із застереженням — антицелюлітний масаж вагітним проводять м’яко, дбайливо, зважаючи на стан жінки.

Антицелюлітний масаж при вагітності: що можна, не можна робити

Коли жир під шкірою (стегна, сідниці, живіт) змінює структуру, перетворюючись на вузлики, горбики, це називають целюлітом. Починається все із затримки рідини у вказаних частинах тіла. Масажна техніка розгонить рідину, активізує відтік лімфи, крові, зміцнить судини. Базова процедура агресивна. У період виношування плоду інтенсивність зводять до мінімуму. Ефект не буде яскравим, але залишиться відчутним.

Використовувати процедуру антицелюлітний масаж для вагітних варто:

Важливим доповненням сеансу є масажна олія — воно посилить комфорт процедури, зведе нанівець травматичність.

Що збільшить ефективність боротьби з целюлітом в очікуванні малюка

Щоб підвищити дію антицелюлітного масажу під час вагітності, дотримуйтеся низки правил. У списку:

  1. Мінімізація шкідливої їжі — смажене плюс жирне, фаст-фуд, тістечка, ковбасні вироби. Подумайте, як замінити шкідливе корисною альтернативою.
  2. Збільшення кількості овочів, фруктів, насіння, горіхів, зелені в раціоні.
  3. Важливо не відхилятися від норми ваги, яку озвучив лікар.
  4. Чи можна робити антицелюлітний масаж вагітним? Відповідь «так», рекомендується доповнити його йогою, прогулянками на свіжому повітрі, допустимими активностями для майбутніх мам.
  5. Дотримання водного режиму допоможе догляду за шкірою, активізує метаболізм.

Менше соліть їжу, щоб не гальмувати обмін речовин — так ефект від масажів проти целюліту буде помітнішим.

Протипоказання масажної практики вагітним

Не лише від антицелюлітного — від усіх видів масажу при вагітності краще відмовитися, якщо є рани на шкірі, що не зажили, алергія, активізувалася хронічна хвороба, проблеми з тиском, схильність до утворення тромбів.