Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Чи можна робити масаж ніг при варикозі вен | Блог Royal Thai SPA

Якщо дуже болять ноги при ходьбі і набрякають до кінця дня - це ознака неприємного захворювання судин, так званого варикозу. Згодом його симптоми стають більш вираженими і у важкій формі здатні сильно ускладнити життя. Венозні хвороби неприємні ще й тим, що ноги набувають непривабливого вигляду, особливо в такому випадку страждають жінки.

Вилікувати хворобу дуже складно, при цьому лікування буде тривалим і вимагатиме комплексного підходу. Частково допоможе масаж ніг при варикозі вен. 

Варто розуміти, що лікувальний масаж при варикозному розширенні вен має сенс лише на стадії розвитку захворювання. Якщо явно видно, що судини збільшились, не кажучи вже про появу трофічних виразок, масажні процедури не тільки не дадуть ніякої користі, але й протипоказані. 

Один лише масаж не здатний вилікувати хворі вени, хоча допомагає їх зміцнити і розігнати застояну кров. 

Повноцінне лікування включає: 

Перед початком лікування обов'язково слід відвідати лікаря, щоб той дав висновок про те, чи можна робити масаж ніг при варикозі. 

Який масаж можна при варикозі

Усілякі види масажних процедур по-різному впливають на здоров'я пацієнта. Слід враховувати взаємозв'язок хронічних захворювань та особливостей організму з причинами варикозного розширення вен. Наприклад, є тісний зв'язок целюліту з появою варикозу, тому варто поєднати нижній масаж ніг і комплекс антицелюлітних процедур (включаючи видалення жиру з живота за допомогою масажних процедур). Часто антицелюлітні дії полегшують стан вен, оскільки здатні поліпшити кровообіг і сприяти кращому відтоку лімфи. Також спостерігаються додаткові результати: 

Видалення жиру допомагає зменшити вагу тіла і, відповідно, навантаження на ноги, що впливає на них позитивно. 

Коли і чому при варикозі не можна робити масаж

Як і інші лікувальні процедури, масаж при варикозі має і протипоказання: 

Особливості масажу при варикозному розширенні вен повинні також враховувати можливі хронічні захворювання кісток та суглобів. 

Який ще масаж можна робити при варикозі

Крім антицелюлітних процедур, можна розглянути й інші види мануального впливу: 

У будь-якому випадку методика повинна обиратися лише після консультації з фахівцем. 

Масаж ніг при варикозі в домашніх умовах

Хворі судини потребують особливої ​​уваги. Потрібно бути обережним, якщо збираєтеся лікуватися самостійно. Якщо не знаєте, як масажувати ноги при варикозі, рекомендуємо дотримуватися таких правил: 

У будь-якому випадку самолікування навряд чи буде настільки ефективним, як процедури, призначені фахівцями. Тому оптимальним рішенням стане відвідування лікаря, щоб той поставив діагноз і підібрав підхожий варіант оздоровлення.