Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Глибокий тканинний масаж: техніка та переваги

Масаж глибоких тканин — це одна з найбільш ефективних і безпечних методик усунення деформацій сполучної тканини. Вона забезпечує глибоке пропрацювання м'язів, якого неможливо досягти, використовуючи іншу техніку. У мережі салонів Royal Thai Spa подібним послугам приділяють особливу увагу, а масаж сполучної тканини виконують фахівці з великим досвідом роботи.

Близько половини людського тіла складається зі сполучної тканини. Вона підтримує та зв'язує всі органи. Коли люди ведуть малорухомий спосіб життя або отримують травми, рано чи пізно це проявляється в запаленні фасцій і затисків, порушенні кровообігу. Коли ослабляються м'язи в одній зоні, це впливає й на інші частини тіла. Тому так важливо приділяти увагу своєму здоров'ю і хоча б іноді включати до свого розпорядку масаж глибоких тканин.

Основна мета цієї методики — відновлення нормальної форми сухожиль, зв'язок, фасцій. По суті йдеться про роботу із «затиснутими» тканинами. Такий спосіб часто використовують за наявності болю в спині та попереку. Глибокотканинний масаж впливає на запалені фасції, усуваючи напругу та біль у м'язах.

Одне з основних показань для масажу при травмах м'яких тканин — міофасціальний синдром. Також ця методика рекомендована при:

Масаж м'яких тканин також можна застосовувати при частих головних болях, нервовому виснаженні, а також для розслаблення організму при стресових ситуаціях. Його призначають як додатковий інструмент при фізіотерапії та ЛФК.

Переваги сеансів глибокого масажу тканин

Масаж при забиттях м'яких тканин, гострому або хронічному болю дає почуття полегшення вже після 2—3 сеансів. Завдяки тому, що масажист певними маніпуляціями знімає надмірний тонус м'язів, впливає на сильне вироблення тканинних гормонів і покращення метаболізму, дискомфорт минає швидше.

Таку методику використовують, фокусуючись на окремій проблематиці. Подібні масажні процедури сприяють:

Крім того, курс глибокого масажу тіла позитивно позначається на стані нервової системи. Уже після перших сеансів минає нервова напруга та головні болі, покращується сон, підвищується стресостійкість. Кількість курсів залежить від проблеми та її складності.

Ефективність глиботканинного масажу полягає в тому, що фахівець цілеспрямовано впливає на проблемну зону. Масажисти салонів Royal Thai Spa мають необхідні знання та практичні навички, що дозволяють робити подібні маніпуляції безболісними, але глибокими.

Доступна техніка

Прийоми масажу глибоких тканин кардинально відрізняються від класичної методики. При цьому вони використовуються в багатьох випадках, починаючи від проблем, викликаних віковими змінами, і закінчуючи наслідками важкої фізичної роботи або тривалих статичних навантажень. Людям, які працюють за комп'ютером, узагалі рекомендовано регулярно відвідувати масажний кабінет із профілактичною метою.

Загальна техніка глиботканинного масажу містить:

Для глибокого масажу масажист використовує кінчики та кісточки пальців, великі пальці, долоні, лікті та передпліччя. Часто від відвідувача масажного кабінету вимагається дихати глибше, коли пропрацьовуються сильно напружені ділянки. Масажування може бути болісним, коли фахівець пропрацьовує ділянки, де є спайки або рубцеві тканини.

Після сеансу може бути відчуття скутості або болю, яке має пройти протягом дня. Також фахівці радять пити більше води, щоб прискорити та полегшити процес відновлення. Правильна робота зі сполучними тканинами дає стійкий терапевтичний ефект за мінімального ризику побічних явищ. Регулярні сеанси сприяють загальному оздоровленню організму.