Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Масаж на ранніх термінах вагітності

Перший триместр — особливий час. Жінка дізнається про те, що скоро в її житті з’явиться малюк, організм майбутньої мами поступово перебудовується, відбуваються гормональні зміни. У перші місяці частими супутниками жінки є токсикоз і постійна втома. Вона хоче відпочити, не може сконцентруватися на роботі, змінює звичний раціон. Навіть жінкам, які довго прагнули завагітніти, не завжди просто звикнути до нової ролі, адаптуватися та повністю розслабитися.

Масаж на ранніх термінах вагітності чинить розслабляючу дію, дозволяє повноцінно відпочити, позбутися больових відчуттів у ділянці спини й ніг, покращити відтік лімфи і запобігти появі набряків.

Які види масажу рекомендовані під час вагітності?

Лікарі вважають, що масаж при вагітності на ранніх термінах має бути легким і розслабляючим, складатися з погладжувань, чинити м’яку дію на організм.

Які види масажу показані вагітним? Масаж живота не рекомендується в період до 12 тижнів. Зайвий тиск може спровокувати тонус матки, викликати мимовільні скорочення м’язів. На пізніх термінах легкі погладжування стануть способом спілкування з малюком, майбутня мама або тато зможуть робити легкий масаж самостійно.

Масаж спини знімає напругу з усіх відділів хребта, допомагає розслабити поперек. На ранніх термінах за відсутності протипоказань жінка може лягати на живіт під час виконання маніпуляцій, після 12 тижнів масаж краще проводити на боці. Необхідно враховувати анатомічні особливості жінки, використовувати тільки олії, які не викликають алергії, утримуватися від різких дій на шкірні покриви.

Масаж ніг — одна з багатьох популярних процедур під час вагітності. Вона допомагає розслабитися, зняти втому, запобігти появі набряків, покращити роботу нирок та інших життєво важливих органів.

Протипоказання для масажу на перших місяцях вагітності

Серйозним протипоказанням для проведення масажу, у тому числі антицелюлітного, є загроза викидня на ранніх термінах. Навіть легкі рухи можуть погіршити ситуацію, стати причиною поганого самопочуття майбутньої мами.

Не рекомендується робити масаж за наявності таких протипоказань:

Перед проведенням масажу спини, ніг та інших зон тіла під час вагітності необхідно проконсультуватися з лікарем, який урахує стан здоров’я жінки, можливі протипоказання та дозволить запобігти ризикам для малюка.