Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Міофасціальний масаж — що це і навіщо він потрібен

Однією з послуг в масажних і косметичних салонах, що набуває популярності, стає міофасціальний масаж. Він забезпечує ефективнішу дію на проблемні ділянки, дозволяє домогтися швидшого результату, при цьому ця методика знижує больовий поріг, роблячи процедуру комфортною та приємною для пацієнта.

Фахівець, який проводить міофасціальний масаж спини або інших ділянок тіла, впливає також на сухожилля, щоб знизити тонус м'язів і зменшити больові відчуття.

Міофасціальний масаж роликом дозволить досягти швидкого розслаблення. Часто ця процедура застосовується для підтримки шкіри обличчя, щоб протидіяти процесу старіння та помітним віковим змінам.

Правильний міофасціальний масаж — техніка виконання

Насправді міофасціальний масаж — це різновид звичайного. Відмінність полягає в тому, що класичний вплив на м'язи доповнюється методом ручного релізу. Міофасціальний масаж тіла проводиться з меншою кількістю погладжувань, при цьому розтирання є глибшими, із ретельним пропрацюванням не лише шкіри, але й м'язової тканини.

Правильний міофасціальний масаж здатен стимулювати глибинні тканини дерми. Пропрацьовуються проміжки між м'язами, що інакше називаються фасціями.

Фасції — це своєрідні з'єднувальні елементи, розташовані між м'язовими волокнами. Саме вони відповідають за стан дерми. Від їхнього стану залежить здоров'я та якість шкіри, молодість обличчя та тіла. У разі м'язових затисків, що супроводжуються деформацією фасцій, з'являються заломи. Вони ж є причиною передчасної появи зморшок. Із міофасціальним синдромом допоможе впоратися масаж. Він позбавить від застійних процесів і зменшить напругу фасцій. У результаті вони набудуть гнучкості, їхній тонус буде відновлений. Після масажу навантаження буде розподілено по всій шкірі, а не на окремі точки затиску. Легкий і приємний біль стане ознакою того, що процедура проводиться правильно.

Як часто проводиться міофасціальний масаж попереку й обличчя

Професійний міофасціальний масаж з пропрацюванням тригерів вимагає регулярного відвідування фахівців. При цьому позитивний ефект буде помітний практично відразу. Після декількох процедур:

Оптимальний вік пацієнта — 25—30 років. В окремих випадках може бути достатньо і разових процедур. Для більш дорослих людей знадобиться проходження курсів, що складаються з 10 сеансів. Залежно від стану шкіри й тонусу м'язової тканини фахівець може порекомендувати збільшення кількості процедур.

Якщо проводиться міофасціальний тригерний масаж для ліквідації спазмів у м'язах і фасціях, больові відчуття, що створюються цими зонами, можуть бути усунені за один сеанс. Він показує найбільшу ефективність при спільному проведенні з процедурою міостимуляції. Що таке міостимуляція: шкода і користь? Із її допомогою можна домогтися покращення м'язового тонусу та приділити увагу м'язам, пропрацювання яких неможливе звичайними способами.