Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Тайський масаж для спортсменів: відновлення після тренувань

Ще від самого початку давньої культури Сходу з'явився тайський спортивний масаж. Особливість цієї техніки полягає в тому, що вона є ідеальною профілактикою різних захворювань опорно-рухового апарату. Тому такий масаж показаний тим, хто на професійному рівні займається спортом, і тим, хто часто стикається з різними фізичними навантаженнями.

Спортивний тайський масаж і його історія

З давніх часів активно почала з'являтися інформація про те, чим корисний масаж після спорту та якому його виду варто віддавати перевагу. Стисло розповімо вам історію тайської процедури. Уперше відновлювальний масаж для спортсменів почав застосовуватися ще в Давній Греції, коли чоловіків готували до Олімпійських ігор. Щоб підготовка тіла була організована правильно, місцеві використовували спеціальні олії та розтирали м'язи. Багато греків були впевнені в тому, що від того, наскільки якісно була виконана розминка тіла перед змаганнями, залежить і результат у них.

Така техніка далі була запозичена в греків візантійцями, які використовували її, щоб підготувати власних військових. Після припинення існування давніх імперій про такі процедури забули. Повернулися до них лише після ХІХ століття.

У цей період уся специфіка полягала в тому, щоб відбувалися такі важливі фізіологічні процеси, як механічний вплив на все тіло та шкіру. Ще в той час було встановлено, що подібний вид впливу на м'язи допомагає посилити кровообіг в організмі, а для спортсменів — посилити показники витривалості.

Ключові особливості спортивного масажу

Тайський масаж для спортсменів є певним видом мануальної глибокої та інтенсивної дії, за якої відбувається процес опрацювання всіх груп м'язів. Такий фізичний вид впливу дозволить отримати не лише повне розслаблення, але й відновлення після серйозних навантажень, що надалі допоможе збільшити працездатність. Спортивний тайський масаж справляє профілактичний і лікувальний вплив на організм. Основна відмінність цієї процедури від класики полягає в тому, що виконується точкова мануальна дія.

Якщо розглядати, у чому полягає користь спортивного масажу, можна виділити такі чинники:

Якщо ви цікавитеся питанням, навіщо спортсменам масаж, насамперед варто звернути увагу на перелічені вище переваги процедури. Щоб усі масажні маніпуляції були ще приємнішими, для їх проведення необхідно використовувати спеціальну олію, що допомагає розслабити тіло.

Тайський масаж після тренувань: показання, протипоказання та види

Якщо вам цікаво, чим спортивний масаж відрізняється від класичного, варто звернути увагу, що за першого виду проводиться більша точкова дія, яка позитивно впливає на стан усього організму. Процедура показана в таких випадках:

Використовуючи такий тайський спортивний масаж, користь буде однозначною для кожного, хто ставить перед собою мету в покращенні стану організму. За допомогою процедури також можна провести правильну реабілітацію.

Тайський масаж корисний навіть для дітей. Такі тренувальні вправи показані в таких випадках:

Таким чином, тайський спортивний масаж може застосовуватися не лише для спортсменів, але й для реабілітації дітей. У Києві кожен охочий може спробувати представлений вид мануальної дії, звернувшись по допомогу до наших професійних масажистів.