Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Техніка масажу Гуа Ша: китайські традиції для вашого здоров'я

Серед давніх практик, що прийшли з китайської традиційної медицини, варто виділити китайський масаж ГуаШа. Сьогодні така техніка має великий попит серед жінок не лише на території Китаю та Таїланду, оскільки вона дозволяє зберегти красу та підтримувати молодість. Проте перед тим, як робити масаж ГуаШа, важливо розібратися з тим, як відбувається ця процедура, які є показання та протипоказання. При цьому в китайській медицині часто використовується масаж із використанням ароматерапії: користь ефірних олій відома з давніх часів.

Техніка масажу ГуаШа

Досить часто у багатьох на практиці виникає питання про масаж ГуаШа: що це за система? Це одна з найдавніших практик, що багато років використовуються на Сході не лише для тіла, але й для обличчя. Для проведення цієї процедури масажист використовує спеціальний скребок, який за правильного тиску впливає не лише на епідерміс, але й на внутрішні м'язи. Це сприяє активізації всіх обмінних процесів в організмі, допомагає підтягнути шкіру, розгладити зморшки та відновити загальний тонус.

При цьому масаж ГуаШа може мати користь і шкоду, що залежатиме від правильності виконання техніки. Особливо актуальною процедура є сьогодні, оскільки більшість із нас веде малорухомий спосіб життя. Це впливає на поставу, яка також відбивається на опущенні тканин обличчі. Усі частини обличчя, які перебувають у стані сну, активізуються завдяки розганянню лімфи та крові. Надалі від масажу ГуаШа результат буде приголомшливим.

Китайський масаж Гуа Ша: основні показання та протипоказання

Вивчаючи опис масажу ГуаШа, варто звернути увагу на те, що такий вид впливу на організм має безліч показань і протипоказань, з якими обов'язково треба ознайомитися. Лікувальний масаж ГуаШа рекомендується робити в таких випадках:

При цьому китайський вид масажу має і свої протипоказання. До них варто віднести такі:

Так, масаж ГуаШа має користь тільки в тому разі, якщо людина не має протипоказань до цього виду масажних дій.

Як робити масаж обличчя скребком ГуаШа?

Не всі знають, як правильно робити масаж ГуаШа в ділянці обличчя, і те, що цю маніпуляцію проводять як комусь, так і самому собі. Перед сеансом треба підготуватися та поділити весь процес на декілька етапів.

  1. Починати рухи рекомендується з підборіддя. Для цього обличчя умовно слід поділити на декілька частин. Скребок необхідно прикласти до центральної частини підборіддя і з невеликим натисканням провести до вуха. Щоб шкіра не розтягувалася, її треба притримувати рукою. Таку маніпуляцію слід повторити близько 5—7 разів.
  2. Далі можна переходити до ділянки щоки. Для цього широкий край скребка розміщується біля крила носа. Проводити ним треба прямо до лінії волосся. Повторити дію слід 5—7 разів.
  3. На наступному етапі починається пропрацювання ділянки навколо очей. Оскільки шкіра там досить ніжна, усі маніпуляції слід здійснювати обережно та м'яко. Спочатку скребок притискається до куточка ока, після чого рухи йдуть до ділянки скроні. Такі маніпуляції треба повторити приблизно 3—4 рази.
  4. Далі можна здійснювати масаж ділянки лоба. Методика масажу ГуаШа в цьому разі полягає в тому, що треба широким краєм скребка пропрацювати ділянку лоба від брови до лінії волосся.

Подібні маніпуляції треба зробити і з другою частиною обличчя. При цьому не менш важливо розібратися з тим, коли краще робити масаж ГуаШа: уранці або ввечері. Насамперед слід орієнтуватися на індивідуальні особливості організму кожної людини та вік. Наскільки часто робити масаж ГуаШа, також підбирається індивідуально, але краще, якщо майстер виконає цілий курс у салоні Royal Thai Spa в Києві хоча б раз на рік. Сам масаж ГуаШа має особливу техніку, від якої можна отримати колосальну користь. При цьому не варто забувати про масаж для покращення постави: техніка та методики корекції допоможуть привести хребет до нормального стану.