Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Медовий масаж при вагітності

Медовий масаж — корисна та приємна процедура, яка дозволяє ефективно боротися з першими проявами целюліту, сприяє загальному зміцненню організму. Цей різновид масажу допомагає вирішити проблеми із суглобами, позбутися болю в спині, підтягти м’язи живота.

Багато жінок насолоджуються приємним масажем, розслабляються в умілих руках масажиста, забувають про щоденний клопіт, проблеми на роботі та втому. Така процедура часто проводиться в домашніх умовах, освоїти техніку масажу можуть навіть люди без спеціальної освіти. Проте домашні процедури забезпечують розслабляючий, але не лікувальний ефект.

Масаж під час вагітності: думка фахівців

Сучасні жінки не готові відмовлятися від релаксу навіть під час вагітності. Лікарі стверджують, що при дотриманні певних правил майбутні мами без ризику для здоров’я можуть насолоджуватися оздоровлюючою процедурою. Масаж дуже корисний для підтримання тонусу шкіри, що розтягується в міру збільшення терміну вагітності.

Целюліт — частий супутник вагітності. Він виникає в результаті розтягування шкіри, появи гормональних змін, зменшення фізичної активності. Багато гінекологів вважають, що під час виношування дитини жінка має піклуватися про малюка, відновлювати фігуру тільки після пологів і не зловживати косметичними процедурами. Але кілька сеансів розслабляючого масажу за відсутності протипоказань і нормального перебігу вагітності дозволять поєднати приємне з корисним, розслабитися та потурбуватися про власну зовнішність. Медовий масаж може стати альтернативою класичним антицелюлітним процедурам. Обов’язковою умовою для його проведення під час вагітності є добре самопочуття жінки.

Можливі протипоказання

При виконанні масажу під час вагітності необхідно обирати якісний мед без крупинок, які можуть травмувати ніжну шкіру. Мед — продукт, що викликає алергічні реакції. Нерідко в жінок, які спокійно вживали його протягом усього життя, під час вагітності розвивається чутливість.

Протипоказаннями для медового масажу вагітним можуть стати:

Проводити масаж на ранніх термінах вагітності необхідно акуратно, легкими рухами, щоб не спровокувати підвищення тиску.

Робити або ні медовий масаж під час вагітності, вирішує майбутня мама. Жінка ретельно зважує переваги процедури, користь і можливі ризики, показання для проведення процедури, радиться зі своїм лікарем.