Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Правила відвідування хамаму

Про популярність турецької лазні знають не лише жителі Сходу, але і європейці, які із задоволенням користуються послугою, приїжджаючи на відпочинок до Туреччини або Марокко. Проте людина, що вперше відвідує такі процедури, може не знати, у якому одязі ходити в хамам.

Лазня Сходу є однією з найрозкішніших в усій ієрархії подібних заходів. Вона бере початок від часів Римської та Візантійської імперії. Завдяки тому, що сучасні центри краси намагаються максимально передати всі принади чарівної атмосфери, тепер відвідувати хамам можна, не виїжджаючи за кордон.

Що таке хамам

Хамам — турецька лазня, для якої характерні свої особливості й ритуали, спрямовані на оздоровлення організму. У парній не лише миються — за час сеансу досягають повного розслаблення. Головним призначенням процедури є догляд за тілом і підтримання його краси. Як і інші СПА-заходи, східна сауна має свій визначений алгоритм відвідування, сформований тисячолітньою історією. Дотримуючись основних рекомендацій, можна досягти максимального ефекту від процедури.

Правильне відвідування хамаму: що необхідно знати

Хамами Сходу мають характерні відмінності від звичної російської та фінської лазні. Класичний варіант складається з декількох приміщень із певним температурним режимом. Кімнати хамамів мають свої назви:

Завдяки наявності різних кімнат, що підтримують свою температуру повітря, тіло прогрівається поступово, без сильних навантажень для організму. Після закінчення процедури в СПА-салоні пропонують ароматний чай або мінеральну воду.

Слід пам'ятати, що перед масажем не рекомендується вживати їжу. Якщо ви не знаєте, що взяти із собою в хамам, цю інформацію можна уточнити у фахівців центру краси.

Турецький хамам: що взяти із собою на сеанс

Питанням, що треба взяти із собою в хамам, як митися в хамамі або наскільки часто можна ходити в хамам, цікавиться кожна людина, яка вперше відвідує процедуру. У процесі використовується багато різних аксесуарів, серед яких:

Можна взяти із собою халат, щоб надягти його після сеансу. Не рекомендується бути на процедурі в купальнику, тому що під впливом високих температур провокується інтенсивне потовиділення. Піт захищає шкіру від перегрівання, а одяг перешкоджає її охолодженню. Тому перед відвідуванням краще ознайомитися з рекомендаціями, як вдягатися в хамам.