Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Чим корисний для організму масаж вух

Вуха є особливими зонами, де зосереджуються близько 170 активних біоточок. Тому навіть самомасаж удома може добре позначитися на загальному самопочутті. Якщо правильно робити масаж мочок вух, це допоможе полегшити деякі захворювання, зняти біль, зменшити симптоматику хронічних хвороб, налагодити здоровий сон, зміцнити імунітет та ін.

Іноді проводиться домашній масаж вух для покращення слуху. При цьому зачіпається тільки зовнішня поверхня. Середня частина органу слуху, барабанна перетинка — усе це залишається за межами досяжності. Але перед початком такого лікування варто проконсультуватися з лікарем. Не можна вдаватися до подібного методу за наявності гострих або хронічних захворювань, наприклад, при отиті, пухлинах, фурункулах.

Але не варто захоплюватися масажем в домашніх умовах, краще довіртеся професіоналам, які точно знають, чи можна робити масаж при цукровому діабеті.

Точки на вухах: за що відповідають у нашому організмі

Точки на вухах для масажу можна розділити таким чином:

  1. Верхня ділянка відповідає за органи тазу й ноги.
  2. Середня частина раковини — за органи очеревини, грудної клітки.
  3. Мочки — за стан голови, шиї, мозку, плечей, ротової порожнини й очей.

У домашніх умовах необов'язково робити точковий масаж вух і обличчя. Така техніка складна та потребує великої кількості знань. Достатньо загального масажу для вух без цілеспрямованої концентрації на біоточці.

Як робити масаж вух у домашніх умовах?

Перед початком процедури треба зняти всі прикраси. Почніть масажувати зовнішню частину вушних раковин, а потім переходьте до мочок. М'яко розтирайте, трохи щипайте та крутіть їх. Впливати на поверхню органу слуху треба м'яко та без зайвого тиску. У разі наявності неприємних відчуттів краще припинити самомасаж.

Щоб користь від масажу мочок вух була відчутна, намагайтеся масажувати їх якомога частіше. Але одна дія не має перевищувати 3 хвилин. Спробуйте затиснути мочки вух у пальцях, а потім акуратно потягти їх униз близько 40 разів, поки не з'явиться відчуття тепла. Повторюйте таку вправу до 5 разів на день. Згідно з теорією китайської медицини, подібна дія допомагає усунути неврастенію, шум у вухах, мігрень та ін.

Ще один чудовий і простий метод самомасажу: стисніть кулак, а потім пересувайте його вгору-вниз по раковині, використовуючи великий і вказівний пальці. Продовжуйте до того часу, коли вухо нагріється і трохи почервоніє. Така дія позитивно впливає на зміцнення функції нирок, працездатність мозку й гостроту зору/слуху. Вона стане у пригоді в профілактиці болю різного характеру, імпотенції, запору, шийного спонділезу, тахікардії, запаморочень тощо.

Однозначно варто тішити себе нетривалим самомасажем, особливо, коли відчувається брак сил, стрес, поганий настрій. Масаж мочки вуха підвищить працездатність та активність.