Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Енергетичний китайський масаж преса

Використання масажних практик дає можливість домогтися покращення самопочуття, допомагає проводити ефективну профілактику багатьох захворювань, а також у деяких випадках — успішно їх лікувати. У китайській медицині широко використовуються різні види масажу, включаючи самомасаж, деякі з них на перший погляд можуть здаватися дуже специфічними.

Справа в тому, що метод радикального масажу небезпідставно вважають ефективним, адже завдяки правильному масажному впливу можна проводити лікування м'язів і внутрішніх органів, покращити зовнішній вигляд обличчя (записавшись на міофасціальний масаж), дати лад тілу.

Одним із популярних видів ручного стимулювання є масаж живота Туйфу. Цей комплекс вправ відомий у Китаї дуже давно. Його головна особливість — інтенсивний вплив на живіт (у дослівному перекладі назва масажної техніки походить від слова «штовхати»). Масажування роблять таким чином, щоб сприяти виведенню з кишечника:

Цей вид масажу рекомендований, якщо часто спостерігаються такі симптоми:

Правильно проведений китайський масаж преса дозволить позбутися токсичних шлаків і газів, сприятиме нормалізації кровообігу. Процедура продавлювання живота також забезпечить:

Кому не можна робити такий масаж живота

Слід пам'ятати, що китайський масаж живота Туйфу має низку протипоказань, серед яких:

Процедура проводиться двічі на день: уранці та ввечері, натщесерце. Рекомендована тривалість — трохи менше місяця з повторним проходженням повного курсу через 3—4 тижні. Тривалість масажу — від 30—40 хвилин на перших етапах і не більше ніж 15—20 хвилин протягом подальших сеансів.

У будь-якому разі перш ніж скористатися такою методикою впливу, слід проконсультуватися з лікарем. Можливо, він порекомендує інші процедури, наприклад, непоганою альтернативою може стати більш щадний вісцеральний масаж, який також проводиться в ділянці очеревини.