Royal Thai Spa - салон тайського масажу у Києві

Вакуумний лімфодренаж

Вакуумний лімфодренаж — популярна косметологічна процедура, яка сприяє покращенню тонусу та стану шкіри, покращує зовнішній вигляд і загальний стан здоров’я. Робити її можуть не лише дівчата й жінки, але й представники сильної статі, які прагнуть добре виглядати, приховати ознаки старіння та оздоровити організм.

При виконанні маніпуляцій використовується вакуумний апарат для терапії з насадками різного діаметру, який забезпечує тиск на окремі ділянки шкіри, стимулює обмін речовин організму, відтік лімфи, покращує кровопостачання систем та органів.

Лімфодренаж може поєднуватися з іншими апаратними процедурами для тіла. Чудовим доповненням до нього стане апаратний лімфодренаж, якому присвячений окремий розділ нашого сайту.

Лімфодренажний масаж банками та його особливості

Процедура виконується у складі комплексу маніпуляцій, спрямованих на зменшення застійних явищ у тканинах обличчя і довколишніх частин тіла. Показанням для використання техніки лімфодренажу є круги під очима. Він допомагає приховати й інші вікові зміни.

Виконання лімфодренажного масажу для боротьби з целюлітом на ногах та інших частинах тіла в домашніх умовах пов’язано з ризиком для здоров’я. Робити антицелюлітну й загальнозміцнюючу процедуру має фахівець, який:

На першому етапі здійснюється стимуляція шийних лімфовузлів. Поступово фахівець пропрацьовує інші ділянки шиї, здійснює повільні й обережні рухи від привушних ліній до підборіддя. Обличчя стимулюється від спинки носа по дузі до скроні, потім по верхньому краю брови до скронь. Правильна послідовність і точність рухів сприяє правильному відтоку рідини.

Тривалість масажу становить від 5 до 7 хвилин. Обов’язковою умовою для отримання тривалого ефекту є необхідність пройти курс із 10—15 процедур.

Протипоказання для виконання процедури

Вакуумний лімфодренажний масаж майже не має протипоказань, може виконуватися в будь-якому віці. Фахівці не рекомендують апаратний баночний масаж обличчя та інших ділянок за наявності ушкоджень на шкірі, запалень. Утриматися від процедури необхідно людям зі слабкими судинами, капілярами, які розташовані близько до поверхні шкіри, куперозом. Протипоказанням є онкологічні захворювання, рак шкіри, перенесений за кілька років до проведення маніпуляцій.

Перед масажем важливо зробити пробний рух. Якщо рожевий слід, який з’являється після маніпуляцій, зникає через 5—6 секунд, можна без ризику для здоров’я проводити масаж.

Аналогічні протипоказання і для проведення такої процедури, як вакуумний масаж голови, якій присвячена окрема стаття на нашому сайті.